Marmeláda z červené cibule

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, sůl, pepř a cukr a promícháme. Hrnec zakryjeme poklicí a vaříme, dokud cibule nepustí šťávu. Pak hrnec odkryjeme a vaříme za občasného míchání ještě 30 minut. Cibule musí změknout, ale neměla by příliš zhnědnout.

K měkké cibuli přimícháme portské a červené víno a šťávu z červené řepy a povaříme dalších 30 minut.

Hotovou marmeládu naplníme do čistých sklenic, necháme ji zcela vychladnout, teprve pak sklenice uzavřeme a uložíme v chladu.

Poznámka k receptu

Marmeláda z červené cibule je naprosto dokonalá v kombinaci s modrým sýrem, kuřetem nebo paštikou. Před přidáním vína a octa se ujistěte, že je cibule uvařená úplně doměkka.
Do směsi můžete pro ještě lepší chuť přidat 1 lžíci fenyklových semínek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...