Křupavé květákové balíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z květáku odřízneme spodní část s listy, rozkrojíme ho na půlky, ty pak nakrájíme na plátky silné asi 2,5 cm a každý ještě rozkrojíme na dva nebo tři kousky (podle velikosti plátků). Měli bychom získat celkem 20 kousků.

Kousky květáku nasypeme do vroucí osolené vody a povaříme 3 – 5 minut téměř doměkka. Scedíme je a osušíme papírovými utěrkami.

V misce promícháme rajčatový protlak s bílým vínem a pepřem. Každý kousek květáku potřeme ze stran lžičkou připravené směsi, posypeme ho lžičkou strouhaného parmazánu a zabalíme do plátku prosciutta.

Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme do něj třetinu připravených balíčků a opečeme je ze všech stran dozlatova a dokřupava (z každé strany asi 3 – 4 minuty). Stejným způsobem opečeme ve dvou dalších várkách i zbylé balíčky na zbylém olivovém oleji.

Balíčky necháme lehce prochladnout a ihned podáváme, například s pečivem nebo bramborami.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

K balíčkům se ideálně hodí studený dip z jednoho kelímku bílého jogurtu smíchaného se 2 lžícemi majonézy, lžící nasekaných bylinek, solí a pepřem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...