Kořeněný pečený květák

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z květáku odřízneme spodní část s listy, rozebereme ho na růžičky a dobře je omyjeme.

Do menší rozehřáté pánve nasypeme kmín a hřebíček a restujeme za stálého míchání asi 2 minuty, až začnou vonět. Přesypeme je do hmoždíře, rozdrtíme paličkou a promícháme se skořicí, kari a solí.

Růžičky květáku rozložíme do zapékací mísy lehce vymazané olejem, pokapeme je olivovým olejem a posypeme připravenou směsí koření. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 15 minut.

Pak květák přelijeme smetanou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších asi 15 minut, dokud není měkký.

Upečený květák posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde