Kapustové karbanátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapustu očistíme, rozebereme na listy a uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Listy vyjmeme a necháme dobře odkapat a vychladnout.

Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno a obojí společně krátce podusíme na másle.

Vychladlé kapustové listy lehce vymačkáme, nasekáme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme podušené uzené maso s cibulí, oloupané a jemně nastrouhané vařené brambory a vejce, osolíme, opepříme a opatrně promícháme.

Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích rozšlehaných s trochou vody a na závěr ve strouhance. Obalené karbanátky vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a zprudka usmažíme z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na savém ubrousku a podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší a rajčatovým salátem.

Poznámka k receptu

Pokud jsou karbanátky moc silné a nestačí se důkladně prosmažit, přeložte je po osmažení do pekáčku, vložte do trouby vyhřáté na 120 °C a zvolna dopečte doměkka a dozlatova. Těsně před dopečením je ještě můžete posypat nastrouhaným sýrem.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...