Grilovaný sladkokyselý lilek s mátou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Potom ho na lžíci oleje v malém rendlíku na mírné teplotě lehce orestujeme, aby ztratil ostrou chuť, nesmí však zhnědnout. Opečený česnek zalijeme octem, přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nálev svaříme na polovinu množství, odstavíme ho a necháme zchladnout.

Velké lilky nakrájíme příčně a malé podélně na plátky siné asi 1 cm. Z obou stran je potřeme zbylým olejem, osolíme a opepříme. Při střední teplotě plátky grilujeme asi 5 minut z každé strany.

Do nálevu přimícháme mátu a nalijeme ho do ploché mísy. Do té potom postupně vkládáme pečený lilek, z obou stran ho potíráme sirupem a skládáme na sebe. Jíst ho můžeme teplý nebo vlažný.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...