Glazovaný pečený pastinák

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pastinák oloupejte a nakrájejte na kolečka nebo širší plátky Troubu předehřejte na 160 °C.

2. V kastrolu rozpusťte máslo, vsypte kmín a po chvilce cukr, špetku soli a nakrájený pastinák. Promíchejte a asi 5 minut duste pod pokličkou.

3. Změklý pastinák přelijte koňakem, bez poklice vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 15 minut. Pastinák nasaje máslo a bude šťavnatý, ale pevný.

Poznámka k receptu

Glazovaný pastinák skvěle doplní pečené maso. Chcete-li mu dodat výraznější chuť, použijte místo obyčejného kmínu kmín římský.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...