Fazolky se strouhankou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Fazolky vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a povařte alespoň 15 minut. Přesypte je do cedníku a prudce zchlaďte studenou vodou – tento postup zaručí, že fazolky nezešednou, ale zůstanou krásně zelené.

2 V mezičase v pánvi rozehřejte máslo, přidejte do něj najemno nakrájenou cibuli a restujte do zlatavé barvy. Přimíchejte na proužky nakrájenou slaninu a restujte dalších 10 minut.

3 Mezitím si připravte z rohlíků čerstvou strouhanku. Pak do pánve přisypte fazolové lusky a strouhanku, osolte a promíchejte.

Poznámka k receptu

Fazole jsou bohaté na minerály, bílkoviny a další zdraví prospěšné látky. Lusky navíc obsahují kyselinu listovou a vlákninu.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...