Bretaňské fazole

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájejte cibuli a česnek na jemné plátky. Dejte obojí na rozpálený olej do velkého kastrolu, mírně osmažte do změknutí (ne dohněda) a přidejte fazolové lusky. Vzápětí přidejte papriku nakrájenou na nudličky široké asi 0,5 cm a osolte podle chuti. Přikryjte pokličkou a nechte dusit.

Mezitím si připravte feferonku - odstraňte jadérka a nakrájejte ji na malinké nudličky. Po 10 minutách dušení (voda se nepřilévá) přidejte rajský protlak, po dalších 10 minutách přidejte feferonku a přilijte červené víno. Nechte přejít varem a přidejte pórek nakrájený na tenká kolečka. Zamíchejte, prohřejte, zkontrolujte, zda jsou lusky měkké a podávejte.

Poznámka k receptu

Ideální příloha je rýže.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...