Valašský kontrabáš

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory uvařte v osolené vodě s kmínem doměkka. Slijte je a rozmačkejte.

2. Pohanku propláchněte a v poměru 1 díl pohanky na 2 díly osolené vody ji vařte. Jakmile dosáhnete varu, přidejte majoránku, pořádně promíchejte a zakrytou nechte dojít.

3. Ve velkém kastrolu rozehřejte tuk a nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte uzeninu a orestujte. Vsypte uvařenou pohanku, brambory a česnek. Osolte a opepřete podle chuti, můžete i přidat majoránku. Směs promíchejte.

4. Přesuňte ji do tukem vymazaného pekáče a rovnoměrně rozetřete. Zapečte dorůžova v troubě rozehřáté na 200°C. Podávejte s kysaným zelím, se zelným salátem nebo s nakládanými okurkami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...