Zapečené těstoviny s mletým masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dobře vychlazené mleté maso vložíme do mísy a postupně do něj přimícháváme vychlazenou smetanu, sůl a pepř, dokud hmota nezhoustne.

Pak vmícháme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a tymián a směs necháme asi 15 minut odležet. Špenát důkladně propláchneme a překrájíme na větší kusy. Olivy s česnekem nakrájíme hodně najemno.

Z masové hmoty utvoříme navlhčenými prsty malé kuličky a zprudka je opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Během opékání přidáme do pánve česnek s olivami a také je opečeme. Přidáme rajčata z konzervy a oregano a necháme převařit. Směs přelijeme do kastrolu a pomalu dusíme
ještě asi 15 minut.

Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny "al dente" (pevnější na skus), přimícháme je spolu se špenátem do omáčky s kuličkami a vše rozdělíme do zapékacích misek.

Povrch poklademe nakrájenou mozzarellou a těstoviny zapečeme v troubě nastavené na nejvyšší stupeň grilování, až se sýr roztaví. Podáváme ihned.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...