ŠPALDOVÉ NOKY SE SMETANOVOU OMÁČKOU Z ČERVENÉ ŘEPY

Seznam surovin

Noky:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte noky: smíchejte v míse všechny suroviny a vypracujte těsto konzistencí podobné plastelíně. Rozdělte ho na části, vyválejte z nich váleček a ukrajujte noky. Vhoďte je do osolené vroucí vody a vařte pod poklicí, dokud nevyplavou na povrch. Trvá to pár minut. Nakonec je děrovanou naběračkou vyjměte a nechte okapat.

2. Červenou řepu nastrouhejte nahrubo. V širokém hrnci nebo v hlubší pánvi rozpalte tuk, přidejte řepu a několik minut restujte. Pak přilijte vodu – začněte se 200 ml a smetanou ke šlehání. Osolte, přidejte lístky tymiánu a pod poklicí duste 10 minut. Kdyby se tekutina rychle vyvařovala, přidejte ještě trochu vodu. Nakonec omáčku částečně rozmixujte. Podávejte s noky, posypané tymiánem a parmazánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...