Spaghetti alla carbonara - Uhlířské špagety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím v pánvi rozpalte olej, přidejte pancettu nakrájenou na špalíky a opékejte do křupava. V menší misce nebo hrnku vidličkou našlehejte žloutky a vmíchejte najemno nastrouhané pecorino.

2. Špagety sceďte, přidejte je do pánve a promíchejte, aby se důkladně obalily tukem a kousky slaniny. Pak přilijte vejce se sýrem, sejměte pánev z tepla a promíchejte. Docílíte tím žádané krémovité konzistence pokrmu - o míchaná vejce tentokrát nikdo nestojí.

Poznámka k receptu

O jejich původ se hádají Italové s Američany. Každopádně Italové tvrdí, že není na světě lepšího jídla na kocovinu. A díky vajíčkům a pancettě, tedy snídaňovým ingrediencím, se nemusíte stydět udělat si je ráno.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...