ŠPAGETY S RAJČATOVOU OMÁČKOU A BURRATOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Ve větší pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a orestujte je. Přidejte chilli vločky, nechte je minutku opékat a přilijte rajčata, passatu a vývar. Osolte, opepřete, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne,

2. Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Sceďte je a vmíchejte k omáčce. Rozdělte je do talířů a podávejte s čerstvou bazalkou a burratou. Pokud máte menší sýr, posaďte na každou porci jeden bochánek. Každý si ho pak sám natrhne a promíchá krémový vnitřek s omáčkou. Máte-li sýr příliš velký, natrhejte ho vmisce a ke každé porci vmíchejte pevnou i tekutou část.

Poznámka k receptu

Klasickou rajčatovou omáčku burrata neuvěřitelně povýší. Díky krémovému vnitřku ji perfektně zjemní, a navíc obrousí ostré hrany chuti chilli vloček.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...