Špagety Aglio olio podle Sophie Loren

Postup přípravy

Do osolené vody s troškou oleje dáme vařit špagety.

Česnek lehce zmáčkneme, vyjmeme střed a dáme opékat do pánve na mírně rozpálený olej. Jakmile získá zlatavou barvu, přidáme na tenká kolečka nakrájenou papričku, krátce opečeme a poté maličko zalijeme vývarem ze špaget.

Poté přihodíme scezené horké špagety, posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a vše společně důkladně promícháme.

Poznámka k receptu

Špagety použijte nejlépe domácí chlazené nebo mražené. Těstoviny musí být uvařeny al dente, nesmí být příliš měkké. Dle vlastní chuti můžete špagety nakonec posypat parmazánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...