Pravá italská delikatesa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a restujte dozlatova. Poté přidejte prolisovaný česnek a promíchejte s cibulí. Nakonec přidejte cuketu nakrájenou na malé kostičky. Osolte, opepřete a restujte, dokud se z cukety neodpaří všechna voda.

2. Hrášek vařte v hrnci alespoň 10 minut, sceďte a přidejte na pánev k cuketě. Špenát nasekejte a přidejte na pánev. Když zelenina změkne a špenát zavadne, rozmačkejte směs vidličkou. Dochuťte solí, pepřem a sundejte z plotny. Nechte směs vychladnout a přimíchejte ricottu, citronovou kůru, vejce a najemno nasekanou bazalku.

3. Připravte omáčku: v rendlíku nechte rozpustit máslo. Za stálého míchání metličkou přisypávejte mouku a vymíchejte světlou jíšku. Postupně přilévejte mléko, přidejte bobkové listy a povařte minimálně 5 minut. Ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Hotovou omáčku, která by se měla krásně táhnout, odstavte a vyndejte bobkové listy.

4. Cannelloni dejte na 4 minuty do hrnce s vroucí, osolenou vodou. Pouze je předvařte, aby změkly, ale zároveň nelepily a držely tvar. Rozložte je na prkénko jednu vedle druhé. Než vychladnou, připravte pekáček a zdobicí sáček s velkým otvorem naplňte zeleninovou směsí.

5. Troubu předehřejte na 180 °C. „Rourky“ plňte zeleninovou směsí, jeden otvor zakryjte palcem, aby směs nevytekla. Do pekáčku je skládejte jednu těsně vedle druhé a klidně do patra.

6. Vezměte rendlík s omáčkou a lžící shora jemně polijte všechny cannelloni

Poznámka k receptu

Zamilujete se na první sousto! Do úžasných těstovinových „trubek“ cannelloni se dá schovat spousta vynikajících surovin a právě v tom je jejich kouzlo. Stačí trefi t tu správnou kombinaci chutí. My zvolili zelený mix cukety, hrášku a špenátu. Vyzkoušejte!

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...