Lasagne s pórkem a červenou čočkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Vložte ho do rozpáleného oleje a osmahněte. Potom ho zalijte sklenicí vody, přidejte čočku a duste asi 20 minut (podle potřeby dolijte vodu). Do směsi vmíchejte prolisovaný česnek, rajský protlak a oregano, ochuťte solí a pepřem, podlijte vodou a ještě 5 minut vařte při mírné teplotě (směs by měla být téměř tekutá).

Zapékací misku vytřete olejem a na dno rozetřete vrstvu čočkové směsi, poklaďte plátky rajčat a na ně rozložte lasagne, přelijte čočkovou směsí, poklaďte opět plátky rajčat a lasagnemi. Vrchní vrstvu tvoří čočková směs, kterou přelijte smetanou rozmíchanou se strouhaným sýrem.

Formu vložte do předehřáté trouby a lasagne pečte 30 minut při 180°C.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...