Lasagne s čekanou a žampiony

Seznam surovin

Na lasagne:

  • lasagne 250 gramů (čerstvé pláty - kupované, 3 velké nebo 6 menších)
  • sýr 200 gramů (nastrouhaný)
  • olej (na vymazání formy)

Na zapékací omáčku:

Na rajčatovou omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čekankové puky očistíme a rozřízneme na půlky. Vyřízneme z nich hořký střed a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme čekanku, očištěné žampiony nakrájené na plátky a krátce orestujeme. Pak přidáme rajčatovou passatu a nasekané zelené bylinky, osolíme, opepříme, promícháme, omáčku krátce podusíme a dáme stranou.

V kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Pak omáčku osolíme, opepříme, odstavíme z ohně a vmícháme do ní žloutky a nastrouhaný sýr.

Formu na lasagne vytřeme troškou oleje a vložíme do ní plát těsta. Rozetřeme na něj polovinu rajčatové omáčky, posypeme ji polovinou sýru a přikryjeme druhým plátem těsta. Potřeme ho zbylou rajčatovou omáčkou, posypeme zbytkem sýru a zakryjeme posledním plátem těsta.

Povrch potřeme zapékací omáčkou, lasagne vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Pokud se po přilití mléka v zapékací omáčce utvoří žmolky, použijte mixér, kterým omáčku rozmixujete dohladka.

Jestli máte doma kolečko na krájení pizzy, použijte ho na naporcování hotových lasagní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...