Jihotyrolské Schlutzkrapfen

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těsto:
Smícháme oba druhy mouky, osolíme, rozprostřeme do kruhu na vál a osolíme. Vejce smícháme s teplou vodou a olejem a společně rozšleháme, směs nalijeme na vál do středu mouky a hnětením vytvoříme hladké těsto. Těsto zakryjeme a necháme kynout asi 30 minut.

2. Náplň:
Špenát nakrájíme na jemno, osmahneme cibuli a česnek na másle, přidáme špenát a necháme mírně vychladnout. Přidáme tvaroh, parmazán a pažitku, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a dobře promícháme. Těsto nyní zpracujeme tvořítkem na těstoviny, a to co nejrychleji, aby nevyschlo. Kulatým, hladkým břity vykrájíme kousky cca 7 cm v průměru. Plníme malou lžičkou přesně doprostřed. Okraje každého kousku pak navlhčíme vodou a prsty spojíme.

3. Dokončení:
Schlutzkrapfen vaříme 3-4 minuty ve slané vodě a můžeme podávat. Servírujeme posypané parmezánem a podáváme s hnědým máslem a pažitkou.

Poznámka k receptu

Další recepty z italské provincie Jižní Tyrolsko:

http://www.suedtirol.info/cs/Prakticke-informace/Jihotyrolska-kuchyne-a-recepty.html

http://www.suedtirol.info/cs/Prakticke-informace/Jihotyrolska-kuchyne-a-recepty.html?utmsource=www.igurmet.cz%20&utmmedium=article%20kitchen&utm_campaign=CZ%20Winterkampagne%202015

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...