Jihotyrolské plněné taštičky „Schlutzkrapfen“

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Oba druhy mouky smíchejte v míse s vejcem, s 5 lžícemi vlažné vody (řiďte se hustotou těsta) a olejem a vypracujte hladké těsto podobné nudlovému. Utvořte z něj bochánek, zabalte do fólie a nechte asi půl hodiny odpočinout.

2. Mezitím na pánvi krátce ohřejte omytý, na menší kousky natrhaný ještě mokrý špenát jen tak, aby pustil vodu a zavadl.

3. Najemno nakrájenou cibuli osmažte na polovině másla, přidejte špenát a nasekanou petrželovou nať a krátce poduste. Odstavte z ohně a přidejte ricottu a nastrouhaný sýr.

4. Náplň osolte a dochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem.

5. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na placku o síle asi 3mm skleničkou z ní vykrajujte kolečka. Na každé poté položte malou lžičku náplně, okraje těsta lehce navlhčete, přiklopte druhým kolečkem, spojte a okraje k sobě co nejpevněji stlačte.

6. Taštičky vkládejte do vroucí osolené vody a mírným varem je vařte, až vyplavou na povrch.

7. Zbylé máslo rozehřejte na pánvi a taštičky v něm obalte. Podávejte je posypané pokrájenou petrželkou a hoblinkami sýra.

Poznámka k receptu

Tak, jako si Itálii nelze představit bez pizzy, na Jižní Tyrolsko zase nemůžeme pomyslet bez „Schlutzkrapfen“. Jsou to plněné taštičky (s různými náplněmi, často i vegetariánskými), které se po uvaření namáčejí do lahodného rozpuštěného másla. Většinou bývají podávány posypané sýrem. Připomínají italské ravioly, švábské „Maultaschen” či tibetské „momos”. Spolu s různými knedlíky a se slaninou tvoří základ každého řádného jídelního lístku Jižního Tyrolska. Dobrou chuť!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...