Carbonara s chorizem, salát z katalánského trhu

Seznam surovin

Salát:

Manchego:

  • ocet 2 lžíce (sherry)
  • olej 2 lžíce (extra panenský)
  • med 1 lžička (tekutý)

Těstoviny:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V pánvi na smažení nasucho opražte piniová jadérka za častého promíchávání

2. Těstoviny dejte do hrnce, zalijte vroucí osolenou vodou a uvařte podle návodu na obalu

3. Řapíky čekanky nakrájejte na jemné plátky a lístky odlomte rovnou do mísy

4. Oloupejte a na tenké plátky nakrájejte klementinky, dejte je do mísy spolu se špenátem a posypte lístky máty

5. Navrch nastrouhejte malý kousek sýra a salát posypte horkými piniovými jadérky, pánev vraťte na střední plamen

6. Na zálivku promíchejte v hrnku ocet, extra panenský olivový olej a med, osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou

7. Chorizo, chilli papričku a rozmarýn nakrájejte na tenké plátky a dejte je smažit na 1 lžíci olivového oleje spolu s trochou pepře a ještě k tomu prolisujte neoloupaný česnek a osmažte vše dozlatova

8. Vejce v míse ušlehejte s citronovou šťávou, jogurtem a se zbylým nastrouhaným sýrem

9. Těstoviny sceďte, trochu škrobnaté vody uchovejte

10. Těstoviny vsypte do pánve s chorizem, sejměte z ohně a dobře promíchejte s krémovou omáčkou, povolte trochou vody z vaření, je-li třeba, a pak osolte a opepřete podle chuti

11. Salát promíchejte se zálivkou a podávejte k těstovinám

Poznámka k receptu

Známá úprava těstovin trochu jinak. A ten božský salát!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...