Broskvové cannelloni

Seznam surovin

Na polevu:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pudinkový prášek a 2 lžíce cukru rozmícháme v 1 dl mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a na mírném ohni za stálého míchání vaříme 2 minuty. Hustou směs odstavíme z ohně, za častého míchání ji vychladíme a pak vmícháme vejce.

Mandle opečeme za stálého míchání na suché pánvi. V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citronovou šťávou, vanilkovou dření a zbylým cukrem a vmícháme tři čtvrtiny mandlí, skořici a na kousky nakrájené broskve. Škrobovou moučku rozmícháme v troše studené vody, vmícháme do horké směsi a za stálého míchání minutu povaříme na mírném ohni. Odstavíme ji z ohně a necháme vychladnout.

Cannelloni naplníme připravenou broskvovou směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané zapékací mísy. Když je dno pokryté, potřeme cannelloni částí pudinkové kaše a urovnáme na ně druhou řadu naplněných těstovin. Přelijeme je zbylou pudinkovou kaší a posypeme zbylými mandlemi.

Naplněnou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a zapečeme 40 minut. Cannelloni můžeme podávat horké nebo i studené.

Poznámka k receptu

Můžete ji podávat jako sladké jídlo nebo originální dezert.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...