Zelné balíčky v kokosové omáčce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Propláchnutou rýži zalijeme 4,4 dl vody, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka asi 17 minut. Omyté zelné listy povaříme 7 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou, necháme odkapat a pak nožem seřízneme tvrdé středové části listů. Omyté rozinky překrájíme na drobné kousky.

Očištěnou lahůdkovou cibuli nakrájíme nadrobno a lžíci cibulové natě si ponecháme stranou na ozdobení. Zbylou cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme rozinky a najemno nasekaný česnek a krátce osmahneme. Přidáme polovinu nasekaných pistácií a pinií, nadrobno nakrájenou mrkev a rýži, promícháme a ochutíme koriandrem a solí.

Směs rozdělíme na připravené listy, pevně je stočíme jako závitky a zajistíme párátkem. Balíčky zprudka opečeme ze všech stran v kastrolu na zbylém oleji, podlijeme je 2 dl vývaru, přiklopíme a 20 minut podusíme.

Balíčky vyjmeme a do šťávy všleháme kokosové mléko, najemno nakrájenou feferonku zbavenou semínek, zbylé pistácie, pinie, cukr a sůl. Omáčku prošleháme a 4 minuty provaříme.

Na závěr do ní vrátíme balíčky, necháme je prohřát, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme cibulovou natí.

Poznámka k receptu

S masem i bez - balíčky podávejte samotné nebo jako přílohu k drůbežímu masu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...