Špenátové rizoto s bylinkovou omáčkou

Seznam surovin

Na bylinkovou omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařenou rýži promícháme s vejci a nasekanými bylinkami a ochutíme solí a pepřem.

Částí rýžové směsi naplníme vymazanou zapékací mísu. Na ni rozložíme vrstvu spařeného špenátu, opět přidáme vrstvu rýže a špenátu a poslední vrstvu rýže (malou část špenátu si necháme stranou na omáčku). Vše dobře umačkáme, mísu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme tak dlouho, až rizoto zvětší svůj objem asi o třetinu.

Mezitím připravíme omáčku. Smetanu přivedeme k varu, přidáme zbylý špenát a omáčku rozmixujeme. Vmícháme nasekané bylinky, opět rozmixujeme, omáčku osolíme a opepříme. Pokud je příliš řídká, lehce ji zahustíme instantní jíškou a ještě krátce povaříme.

Po upečení necháme rizoto ještě 2-3 minuty ve vypnuté troubě, pak je vyjmeme a podáváme spolu s omáčkou a ozdobené větvičkou bylinek.

Poznámka k receptu

Špenátové rizoto si můžete velmi dobře připravit i v mikrovlnné troubě. Nádobu naplňte rizotem jen do 2/3 (rizoto vyběhne) a vařte asi 7 minut na 2/3 výkonu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...