Rýže s krevetami a zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukety omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Karotky, žampiony a česnek očistíme nebo oloupeme a také nakrájíme na plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na šikmé plátky.

Do rozpálené pánve se lžící oleje vložíme krevety a zprudka je opečeme z obou stran. Osolíme je, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Na pánev přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme na něm nejdříve karotku, žampiony a česnek. Pak přidáme cuketu a jarní cibulku a minutu restujeme. Přidáme několik lžic vody a sójovou omáčku a zprudka vydusíme téměř všechnu tekutinu.

Nakonec vmícháme vařenou rýži a podle potřeby vše dochutíme solí a pepřem. Zeleninu s rýží rozdělíme do misek, doplníme krevetami a ihned podáváme.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...