Rizoto s jemným hráškem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrášek zalijeme 2 dl vývaru a necháme zvolna vařit. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, oloupaný česnek nasekáme najemno a necháme je zesklovatět v kastrolu na rozehřátém oleji. Přidáme rýži a
za stálého míchání pomalu restujeme asi 2 minuty. Pak přilijeme víno a mícháme, dokud se neodpaří.

Mezitím přivedeme k varu vývar a necháme ho zvolna probublávat. Naběračku vývaru nalijeme do rýže a mícháme, dokud se pozvolna nevstřebá. Pak přilijeme další a takto postupujeme asi 15 -
20 minut (podle druhu rýže). Asi v polovině této doby přidáme k rýži hrášek s vývarem.

Rizoto odstavíme z ohně, přimícháme do něj máslo a necháme ho rozpustit. Nakonec přidáme parmazán, rizoto už jen krátce promícháme a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Každou porci rizota můžete na talíři doplnit hoblinkami parmazánu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...