Rizoto s houbami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme olej a zpěníme na něm polovinu drobně nakrájené cibule. Přidáme očištěné a překrájené houby, osolíme, trochu opepříme a dusíme 10 minut pod pokličkou. Rýži propláchneme horkou vodou a necháme v sítu dobře odkapat.

Ve větším čistém kastrolu rozehřejeme lžíci másla a zesklovatíme na něm zbylou nakrájenou cibuli. Přidáme odkapanou rýži a za stálého míchání ji opečeme, až zrnka zbělají. Pak rýži zalijeme vínem, promícháme a víno necháme vyvařit. Přilijeme část vroucího vývaru a vaříme za občasného míchání, až se vývar vstřebá do rýže. Pak postupně přiléváme zbylý vývar a vaříme, až je rýže měkká, ale pevná.

Do uvařené rýže vmícháme větší část podušených hub, polovinu parmazánu a zbylé máslo, rizoto necháme chvilku odstát, rozdělíme ho na talíře a každou porci posypeme zbylým sýrem a opečenými houbami.

Poznámka k receptu

Když do rizota těsně před podáváním vmícháte trochu našlehané šlehačky, bude jemnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...