Řepové rizoto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepy zabalte do alobalu, přendejte je na plech, osolte a pečte hodinu nebo dokud řepa nezměkne.

Ke konci pečení v hrnci rozpalte zbylý olej a máslo, vsypte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a 3–5 minut opékejte. Přidejte nasekaný česnek a po minutě přidejte rovněž rýži. Promíchejte, aby se dokonale obalila tukem, přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 5 minut probublávat. Promíchejte vlijte vývar, opět promíchejte, přiklopte a míchejte, dokud rýže nezměkne.

Řepu vyndejte z trouby, opatrně rozbalte a oloupejte. Čtvrtinu rozmixujte na hladké pyré, zbytek pokrájejte nadrobno a vše vmíchejte do rýže. Přidejte většinu parmazánu a máslo a promíchejte.

Rizoto podávejte s kopečkem zakysané smetany a rukolou, posypané zbylým parmazánem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...