Lilková rýže

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat v sítu. Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na plátky.

V elektrické pečící pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme do ní lilek s česnekem a zprudka je opečeme. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené cibulky, rýži a tymián, přilijeme asi 3,5 dl vody, osolíme, opepříme a za občasného míchání přivedeme k varu.

Pánev přiklopíme a zeleninu s rýží podusíme asi 15 minut. Pak přidáme opláchnutá rajčátka a vše společně dodusíme doměkka. Na závěr pánev odkryjeme, rýži se zeleninou promícháme a necháme z ní již jen uniknout páru.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde