Krevetové risotto s růží

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V rendlíku rozpalte lžíci oleje a orestujte najemno nakrájenou cibuli. Z krevet odstraňte krunýř, zbavte je střívek, hlavy si schovejte.

2. Odvažte rýži a potom v odměrce zjistěte její přesný objem (může se lišit podle druhu rýže). V hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opečte na něm suchou rýži, aby zprůsvitněla. Přilijte prosecco, promíchejte a nechte odpařit. Přilijte oba horké vývary. A teď trocha matematiky: měly by být ideálně v poměru 2:1 ve prospěch zeleninového a celkový objem by měl být dvojnásobný než objem suché rýže, který jste si odměřili. Do hrnce teď přidejte i hlavy krevet a orestovanou cibuli, snižte plamen na minimum, přikryjte poklicí a nechte vařit asi 12 nebo 13 minut.

3. Během poslední minuty varu dochuťte solí, vsypte část nasekaných růžových plátků a očištěné krevety. Pak hrnec stáhněte z plotny, vmíchejte studené máslo, znovu přiklopte a nechte odstát 2–3 minuty. Ozdobte čerstvými plátky růží a podávejte.

Poznámka k receptu

Kombinace jemných krevet a sladkých růží je neobvyklá, ale dokonalá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...