Chřestové rizoto

Seznam surovin

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu zahřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přisypeme rýži, lehce ji za stálého míchání orestujeme a zalijeme vermutem. Za stálého míchání ho necháme vstřebat do rýže, přilijeme naběračku vody, stále mícháme a vodu opět necháme vsáknout do rýže. Pak přidáme další naběračku a takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechnu vodu a rýže není měkká na skus.

Stonky chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu (u zeleného chřestu stačí oloupat spodní třetinu) a dřevnaté spodní konce odřízneme. Chřest nakrájíme na špalíčky (horní části stonků zeleného chřestu ponecháme v celku), vmícháme ho do rizota, přidáme máslo, rizoto osolíme, opepříme a promícháme.

Rizoto rozdělíme do hlubokých talířů a každou porci ozdobíme parmazánem nastrouhaným na hoblinky nebo nalámaným na kousky a rajčetem nakrájeným na drobné kostičky.

Poznámka k receptu

Rizoto podávejte samotné nebo jako přílohu k rybám.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...