REBARBOROVÝ KOLÁČ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a na dno položte kolečko pečicího papíru. Rebarboru oloupejte ostrým nožem a nakrájejte na kousky o délce 7 cm. Máslo vyšlehejte do světlé pěny, postupně přisypávejte cukr a po jednom zašlehejte vejce. Do mísy nalijte vanilkový extrakt, promíchejte a nakonec přidejte jogurt. V druhé míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu , skořici a špetku soli. Sypké suroviny nasypte do mísy s jogurtovou směsí a zamíchejte.

2. Polovinu těsta nalijte do formy, rozetřete, poklaďte většinou připravené rebarbory a tu nakonec přikryjte zbylým těstem. Uhlaďte povrch, ozdobte zbylou rebarborou a posypte plátky mandlí. Vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud není koláč upečený dozlatova.

Poznámka k receptu

KOLÁČOVÁ FORMA 25 CM

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...