Plněná dýně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dýni pečlivě umyjeme, pokud to není Hokkaidó, tak ji oloupeme a podélně rozkrojíme. Pak vydlabeme semena a měkkou dužinu. Rýži uvaříme v uvařené osolené vodě a nechápe okapat.

Oba druhy masa umeleme a pak umeleme i rohlík zvlhčený vodou. Na olivovém oleji usmažíme do růžova nakrájenou cibulku, přidáme k ní maso, rýži a koření s petrželkou a dobře promícháme. Směsí naplníme obě půlky dýně, spojíme je a omotáme pevnou nití.

Připravenou dýni vložíme na zbytek pokrájené a na oleji zpěněné cibule, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou. Při dušení dýni přeléváme šťávou a podléváme vodou.

Poznámka k receptu

Tento pokrm podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...