Pizza z brambor

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmícháme v hrnku teplé vody. V míse smícháme mouku se solí, přidáme vařené, prolisované brambory, rozpuštěné droždí a cukr a umícháme vláčné těsto, do kterého přimícháme olej. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout na dvojnásobek objemu.

Ricottu rozmícháme se smetanou a lehce osolíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 2 mm, krátce je povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. Chřest zbavíme zaschlých konců (brokolici očistíme) a nakrájíme šikmo na plátky. Lišky očistíme, také překrájíme, vložíme je spolu s chřestem (brokolicí) do hlubší pánve s rozehřátým máslem, osolíme, promícháme a krátce podusíme.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtvrtiny, rozválíme je na pomoučeném válu na placky a přeložíme je na plech s papírem na pečení. Potřeme je ricottou se smetanou, poklademe plátky brambor, kousky mozzarelly, liškami s chřestem (brokolicí) a půlkami rajčátek a posypeme parmazánem. Vložíme je do trouby vyhřáté na maximální teplotu a pečeme 5 - 7 minut dozlatova.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...