Pizza s lilkem

Seznam surovin

Na těsto:

Na tvarování těsta:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy nalijte 375 ml vlažné vody, přidejte cukr a promíchejte, aby se rozpustil. Přisypte droždí, krátce promíchejte a nechte 15 minut stát. Pak vsypte sůl a vlijte olej. Postupně přisypávejte mouku a vypracujte těsto. Nechte 2 hodiny kynout.

2. Mezitím udělejte omáčku: vše potřebné rozmixujte do hladka.

3. Lilky nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, hustě je z obou stran posypte solí a nechte 45 minut vypotit. Pak je opláchněte, důkladně osušte a z obou stran osmažte téměř do spálení.

4. Olej určený na tvarování těsta přelijte na plech vyložený pečicím papírem, doprostřed přendejte vykynuté těsto a pomocí prstů těsto roztlačujte po plechu.

5. Navrch rozprostřete rajčatovou omáčku, vyskládejte lilky a posypte strouhanou mozzarellou i pecorinem. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte asi 20 minut.

Poznámka k receptu

  • Takhle se dělá pizza na Sicílii! Nebojte se lilky pořádně opéct, jen s těmi takřka připálenými to bude ono.
  • Nutné počítat s kynutím těsta cca 2 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...