Pizza rustica - Rustikální pizza

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hladkou mouku přesypte na vál, uprostřed udělejte důlek. Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte cukr a asi po deseti minutách vlijte spolu s vejci a olejem do důlku. Promíchejte, osolte, opepřete a propracujte - ideálně rukama - do hladkého, pružného těsta. Zabalené ve fólii nechte 30 minut odpočívat.

2. Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si suroviny na náplň: mozzarellu natrhejte, prosciutto, mortadellu a klobásky pokrájejte na menší kousky, parmazán nastrouhejte, syrová vejce našlehejte a spolu se zbylými surovinami smíchejte v míse.

3. Dvě třetiny těsta rozválejte a vyložte jím dno i stěny formy (s odepínacími boky). Navrstvěte náplň, ze zbytku těsta vyválejte „pokličku“ a zakryjte jí vršek pizzy. Spoj obou těst zarolujte směrem dovnitř formy. Vršek několikrát propíchejte vidličkou, aby měla kudy unikat pára.

4. Pečte 30 minut, pak teplotu snižte na 180 °C a 15 minut dopečte.

Poznámka k receptu

  • Pizza připomíná spíš koláč. Plněná je sýrem, šunkou, vaječnými žloutky uvařenými natvrdo, pecorinem a tak trochu překvapivě ochucená skořicí a cukrem.
  • Ingredience na formu o průměru 25 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...