ČESNEKOVÉ PIZZA KOULE

Seznam surovin

Těsto:

Česnekové bylinkové máslo:

Rajčatový dip:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: olej promíchejte s 300 ml vlažné vody, přidejte cukr a sušené droždí. Přisypte mouku a sůl a hněťte, dokud nezískáte hladké, pružné těsto. Ideální je těsto hníst a zároveň natahovat. Přendejte ho do mísy vymazané olejem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout 1 hodinu.

2. Vykynuté těsto znovu prohněťte a vytvarujte z něj váleček. Odkrajujte z něj kousky, každý nejprve vytvarujte do kuličky, pak z něj udělejte placku, naplňte ji kouskem mozzarelly a pevně zabalte. Kuličky naskládejte do formy vymazané olejem, nezapomeňte jim nechat prostor. Když je forma plná, zakryjte ji opět potravinářskou fólií a nechte ještě 30 minut dokynout.

3. Máslo rozpusťte, přidejte prolisovaný česnek, nasekané bylinky a promíchejte. Dokynuté bochánky jím potřete. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut dozlatova.

4. Než se bochánky upečou, připravte dip: v rendlíku rozpalte olej, orestujte prolisovaný česnek a přidejte nasekaná rajčata, protlak a chilli papričky. Opečte je, přidejte cukr a ocet a podlijte trochou vody. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.

5. Jakmile se kuličky dopečou, potřete je zbylým bylinkovým máslem a podávejte s hotovým dipem.

Poznámka k receptu

Tohle je ideální pohoštění pro přátele – křupavé těsto je díky mozzarelle měkké a táhlé. Nejlepší jsou vytažené z trouby.

FORMA 25 CM KYNUTÍ 1,5 HODINY

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...