Bramborová pizza

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr a droždí smícháme s 6 lžícemi vlažné vody a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse smícháme mouku a sůl, přidáme olej, zbytek vody a kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Vložíme ho do mísy vytřené trochou oleje, zakryjeme fólií a necháme asi hodinu kynout v teple (pokud těsto nepotřebujeme hned, můžeme ho nechat přes noc kynout na chladném místě).

Hotové těsto rozválíme na válu posypaném krupicí na dva tenké kulaté pláty o průměru 30 cm a položíme je na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozmixovanou rajčatovou směsí, poklademe plátky brambor a cukety, rajčátky, plátky šunky a kousky mozzarelly a pečeme asi 15 minut v troubě zapnuté na nejvyšší teplotu.

Hotovou pizzu ozdobíme lístky bazalky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...