Pikantní hemenex

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, vložte do ní 3 plátky parmské šunky a krátce prohřejte.

Do misky rozklepněte 2 vejce - pozor, aby žloutky zůstaly v celku! Připravená vejce nalijte na prohřátou šunku, osolte, ozdobte několika kolečky feferonky, posypejte čtvrtinou nasekané cibulové nati a drceným červeným pepřem. Vejce pozvolna smažte na mírném ohni, až bílek ztuhne, ale žloutek zůstane ještě řídký.

Hemenex přeložte na talíř a stejně připravte i další tři porce. Podávejte s chlebem nebo bílým pečivem.

Poznámka k receptu

Pokud máte vejce raději více propečená, obraťte opatrně hemenex na pánvi a propečte ho i z druhé strany.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...