Rouille nebo jen aioli

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Česnek oloupejte a rozdrťte.

Namočte strouhanku do vývaru a vyceďte přebytečnou tekutinu, přidejte česnek a žloutek.
Všechno dobře rozmíchejte a pomalu přidávejte olej jako když se dělá majonéza. Když dosáhnete požadované konzistence, osolte. V tuto chvíli máte v podstatě provensálskou omáčku aioli.

Přidáním červeného koření vznikne rezavá a ostřejší omáčka rouille.

Hodinku nechejte odpočinout k v lednici.

Podává se na malých topinkách z bílého chleba, potřených česnekem. Je to tradiční přísada k bouillabaisse.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde