Omáčka Mornay

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte bešamelovou omáčku, ale neceďte ji. Nechte ji v kastrůlku a zvlášť v misce promíchejte smetanu a žloutky.

2. Za stálého míchání je vlijte k bešamelu, přiveďte k varu, míchejte a na mírném plameni přibližně 10 minut vařte tak, aby omáčka lehce bublala.

3. Sejměte ji z ohně, vsypte do ní nastrouhaný sýr a promíchejte ho, až se rozpustí. Je-li třeba,
omáčku dochuťte solí a pepřem.

Poznámka k receptu

„Dceřiná“ omáčka bešamelu je skvělá například k zapečenému květáku, se špenátem a s vejcem, ke grilované rybě a mořským plodům. Podobně jako bešamel ji můžete dochutit lžičkou francouzské hořčice, pikantnější chuť jí dodá sýr s modrou plísní.

600 ml omáčky

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...