Levandulová karamelová omáčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Smetanu vlijte do rendlíku, přidejte levanduli a pomalu přiveďte k varu. Pak ji stáhněte z plotny a nechte odležet alespoň 3 hodiny, aby do sebe vtáhla chuť levandule. Nakonec ji přeceďte.

2. Do velké pánve se silným dnem vsypte cukr, sůl a zalijte ho 250ml vody. Promíchejte a vařte na mírném ohni, až směs začne karamelizovat. Pozor, když se cukr začne zbarvovat, už nemíchejte, jinak se v karamelu udělají hrudky. Jakmile začne karamel tmavnout, stáhněte pánev z plotny a vmíchejte na kostičky nakrájené máslo. Když se máslo rozpustí, přilijte smetanu a míchejte, dokud se směs nespojí. Omáčku opatrně přelijte do zavařovací sklenice a nechte vychladnout.

Poznámka k receptu

Tahle omáčka má moc dovést k dokonalosti všechny druhy zmrzliny, palačinky, lívance, obyčejné krupicové, pohankové či rýžové kaše nebo grilované ovoce. Anebo ji můžete chodit tajně ujídat do lednice.

asi 300ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...