Holandská omáčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V malém silnostěnném kastrůlku promíchejte ocet se 4 lžícemi studené vody a podrcenými kuličkami pepře. Svařte na třetinu původního objemu a nechte vychladnout.

2. Metlou zašlehejte k octovému rozvaru žloutky. Kastrůlek postavte na co nejmírnější plamen a pilně a ode dna směs šlehejte. Pomalinku zvyšujte plamen a omáčku prošlehejte dohladka, asi 8 až 10 minut. Nesmí se ale začít vařit, srazila by se.

3. Mimo oheň a za stálého šlehání přilijte do omáčky vlažné máslo. Osolte ji, zašlehejte citronovou šťávu a přeceďte přes jemné síto

Poznámka k receptu

Holandská omáčka Je základní představitelkou tzv. emulzifi kovaných omáček, v nichž se tuk pojí s vodou. Je velmi jemná, skvělá k rybám, zelenině a tradičně k pošírovaným vejcím. Připravuje se až těsně před podáváním.

300 ml omáčky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...