Koláčky s olivami a rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci hladké mouky a zalijeme 4 lžícemi vlažné vody. Dobře rozmícháme a necháme na teplém místě vykynout. Do mísy prosyjeme zbylou mouku, přidáme vejce, špetku soli, vykynutý kvásek a dobře propracujeme v těsto, které poprášíme na povrchu hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Z těsta uděláme malé bochánky, ty pak prsty vytvarujeme na koláčky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. V misce je promícháme s nakrájenou cibulí, bazalkou a na kolečka nakrájenými olivami. Tuto směs dáme na připravené koláčky. Okraje koláčku potřeme rozšlehaným žloutkem.

Plech s koláčky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 - 25 minut při teplotě 180 - 200 °C.

Poznámka k receptu

Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...