Bezlepkový chleba

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, droždí, sůl a kmín. Přilijeme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.

Vykynuté těsto přendáme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a necháme ještě asi 20 minut kynout.

Pak těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu. Při pečení troubu neotvíráme, aby těsto hezky vyběhlo.

Formu s upečeným chlebem postavíme na vlhkou utěrku, chleba přikryjeme suchou utěrkou a necháme zchladnout.

Poznámka k receptu

Chleba lze samozřejmě výborně připravit i v domácí pekárně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...