Noky s fetou a špenátem

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata vložíme do hrnce a podusíme je 10 minut. Pak je propasírujeme přes síto a odstraníme z nich veškerá semínka. V kastrolu rozehřejeme na mírném ohni olivový olej, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme česnek a 2 - 3 minuty restujeme.

Vmícháme připravené pyré z rajčat a natrhané bazalkové lístky, osolíme, opepříme a pomalu dusíme, až omáčka zhoustne.

Na velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a podusíme ji doměkka. Vmícháme špenát zbavený tvrdých stonků, necháme ho krátce změknout, osolíme ho a opepříme. Špenát přeneseme do cedníku a necháme odkapat a vychladnout. Fetu v míse rozmačkáme vidličkou, přidáme tvaroh, vejce rozšlehané se žloutkem, muškátový oříšek a citronovou kůru, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pak přidáme špenát a zlehka vmícháme mouku.

Z připravené hmoty vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě zakulacené noky a opatrně je pokládáme na pomoučený plech tak, aby se nedotýkaly. Zlehka je posypeme moukou a necháme v chladničce 2 hodiny odležet. Pak je vložíme do mírně se vařící osolené vody a jakmile noky vyplavou na hladinu, vaříme je 6 - 7 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme odkapat na savém papíru, rozdělíme je na talíře, doplníme horkou omáčkou a posypeme parmazánem.

Poznámka k receptu

Vůbec nevadí, když nebudou mít noky dokonalý tvar. Právě naopak. Bude to důkaz, že jde o poctivou domácí výrobu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...