Kari s cizrnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čočku propláchneme a krátce povaříme ve vodě, aby uvnitř zůstala tuhá.

V kastrolu zahřejeme olej a opečeme na něm nakrájené kuřecí maso. Přidáme oloupanou cibuli, mrkev a celer nakrájené na kostky, jemně nakrájenou citronovou trávu, kari pastu, rozdrcený koriandr, kurkumu a štávu vymačkanou ze zázvoru, osolíme, zalijeme vývarem a krátce podusíme pod pokličkou. Pak vmícháme uvařenou čočku, cizrnu a kokosové mléko a za občasného míchání dále dusíme, dokud čočka a zelenina nezměknou.

Na závěr přimícháme oloupané banány nakrájené na plátky a necháme již jen přejít varem. Kari podáváme posypané čerstvým koriandrem a plackami z bílé mouky (čapátí).

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...