Hrachové lívanečky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrách přes noc namočíme do vody a druhý den ho uvaříme doměkka (pozor, aby se nerozvařil). Necháme ho odkapat a polovinu nasypeme do mísy. Druhou polovinu hrachu umeleme nebo rozmixujeme a také přidáme do mísy.

Cuketu, očištěnou cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme slaninu. Přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět. Pak přimícháme cuketu, vše krátce podusíme a promícháme s hrachem. Přidáme vejce, mouku a pažitku, opepříme, osolíme, směs dobře promícháme a necháme odležet.

Rukou namočenou ve studené vodě vytvarujeme ze směsi malé lívanečky silné asi 2 cm, vložíme je do pánve s tenkou vrstvou rozehřátého oleje a zvolna je opečeme z obou stran dozlatova.

Lívanečky rozdělíme na talíře, každý doplníme lžičkou smetany a kaviárem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...