Fazole nakyselo

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fazole přebereme, opereme a namočíme přes noc do studené vody (vody by mělo být jen tolik, aby fazole byly potopené). Druhý den fazole v téže vodě uvaříme na mírnějším ohni doměkka. Pak je slijeme a potřebné množství vývaru si uschováme, případně ještě povaříme s kostkou masoxu, aby byl vývar chutnější.

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zpěnit. Vše zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou zředíme vývarem z fazolí a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme uvařené a scezené fazole, osolíme, opepříme, okyselíme octem a necháme přejít varem.

Fazole podáváme s vařenými bramborami nebo dobrým čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Z uvařených fazolí můžete připravit i další chutné jídlo. Smíchejte je s rozetřeným česnekem a kysaným zelím (200 g) podušeným na cibulce, ochuťte pepřem a mletou paprikou, zahustěte trochou hladké mouky rozmíchané ve 2 dl smetany a povařte.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...