Bulgur se zeleninou a granátovým jablkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím horké vody, přiveďte k varu, dvě minuty povařte, přiklopte a nechte 20 minut dojít.

2. Rozinky namočte do vína.

3. Lilek nakrájejte na kostičky asi 1x1 cm, rozložte je na papírovou utěrku a důkladně posolte.

4. Cibuli nakrájejte na klínky, pomalu restujte na troše oleje, dokud nezačne karamelizovat. Pak ji přesuňte do větší mísy.

5. Cuketu nakrájejte na kostičky a orestujte na troše oleje dozlatova. Přidejte ji k cibuli.

6. Z lilku odsajte papírovou utěrkou vypocenou tekutinu. Pomalu restujte na zbylém oleji dozlatova. Přidejte k ostatní zelenině.

7. Bulgur už by měl vsáknout všechnu vodu, vidličkou ho načechrejte a přidejte k zelenině. Přidejte i rozinky, vše důkladně promíchejte a podle potřeby dosolte.

8. Bulgur se zeleninou dejte na servírovací mísu, bohatě zasypte zrníčky granátového jablka a nasekanou mátovou natí.

Poznámka k receptu

Šťavnatá zrníčka granátového jablka dodají bulguru se zeleninou nejen barevný, ale i chuťový akcent. Budou vás překvapovat v každém soustu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...