Květákový nákyp s uzeninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Květák uvařte v osolené vodě skoro do měkka a sceďte. Rozeberte ho na růžičky a košťál nasekejte nadrobno.

Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte v kastrůlku rozškvařit. Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte rozškvařenou slaninou a polovinou mléka a nechte vsáknout. Potom přimíchejte žloutky rozkvedlané ve zbytku mléka, přidejte na kostičky nakrájený salám a připravený květák. Směs osolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem, doplňte nasekanou petrželkou a důkladně promíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do hmoty. Zapékací mísu nebo pekáček vytřete máslem, naplňte směsí a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Upečte dozlatova a podávejte teplé nebo vlažné s bramborami a hlávkovým salátem.

Poznámka k receptu

Před dopečením posypte nákyp hrstí nastrouhaného eidamu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...